Logistiek-supply chain

  • Tender / RFQ processen op Lucht- en Zeevracht; opzetten, ontwikkelen en implementatie.
  • Tender voor opslag en overslag, lay-out bepaling en selectie van warehouse-inrichting.
  • Analyse van modellen voor Distributie; Tender en uitbestedingsprogramma voor Transporten.
  • Procesoptimalisatie (meten en verbeteren).
  • SCM scorebord.
  • Waarde-keten: berekenen en vrijmaken van werk-kapitaal in uw goederenketen.
  • Logistieke beheersing: met activity based costing het stroomlijnen van uw goederenketen.

Mega Trends en impact op Supply Chain Strategie (rapport PwC - de foto toont de relaties)

De wereld verandert voortdurend en supply chain strategieën moeten worden aangepast aan een nieuwe wereldorde of ze worden ineffectief en irrelevant. De supply chain-innovaties van weleer - barcodes, computergestuurde volgsystemen, de just-in-time delivery model en zelfs online levering kanalen - zijn allemaal reacties op bredere ontwikkelingen die plaatsvonden op dat moment (toen!).

Vandaag zien we vijf megatrends opkomen welke het zakelijke landschap vorm blijven geven in de komende decennia, elk met implicaties voor de manier waarop organisaties hun supply chains zullen opzetten en uitvoeren:

1. Verschuiving in de mondiale economische macht: In 2030 zal de omvang van de zeven toonaangevende opkomende economieën die van de huidige G7-groep inhalen.

2. Demografische en sociale veranderingen: In 2025 zal de wereldbevolking zijn gestegen met een miljard, waarbij het totaal op acht miljard uitkomt.

3. Technologische doorbraken: Ongeveer 80 procent van de chief executives klas technologie zal een van de top drie trends veroorzaken welke hun bedrijf zal veranderen in de komende vijf jaar.

4. Klimaatverandering en grondstoffen schaarste: in een wereld met steeds meer bevolking, verstedelijking en welvaart, zal de vraag naar energie, voedsel en water stijgen. Een stijging van 35 procent wordt verwacht in de mondiale vraag naar voedsel in 2030.

5. De snelle verstedelijking: De wereldwijde stedelijke bevolking groeit met 1,5 miljoen mensen elke week en in 2025 is de verwachting dat er 37 megasteden zijn, waar we er 23 kennen vandaag.
 
 
Wij streven er naar een eersteklas bureau te zijn op het gebied van algemeen bedrijfsadvies en zijn gespecialiseerd in Logistiek & Supply Chain-management.
 
 
De website van Vision Share maakt gebruik van cookies voor het anoniem bijhouden van gebruikersstatistieken.
Door gebruik te blijven maken van deze website geef je toestemming voor het plaatsen van deze cookies.
 
Sluit lees meer